Stress kommer mot oss fra alle vinkler – arbeid, skole, familie og til og med vår daglige pendling. Heldigvis kan rådene som finnes i dette utvalget av håndplukkede tips og triks brukes til å konstruktivt vurdere og svare på de vanligste kildene til stress. Hold deg rolig, fortsett, og husk disse tipsene i din nødstid.

Bruk lister for å huske ting i stedet for bare avhengig av minnet ditt for å gi deg selv litt pause i løpet av dagen. Når vi er overveldet av stress er det vanskeligere å huske alt vi trenger å ta vare på, så gjør deg klar for alt dagen din har ved å lage en liste. Ikke bare vil mangelen på å måtte huske detaljer spare deg stress, men det vil spare deg tid også!

Et godt tips som kan hjelpe deg med å holde stresset nede, er å begynne å leve livet ditt slik du vil. Det er ikke noe verre enn å bosette seg i livet og angre på det. Ved å gå etter drømmene dine vil du legge merke til at stressnivået ditt vil bli mye lavere.

Når du føler deg ned eller stresset, ring kjæresten din eller kjæresten din og fortell dem hvor mye du elsker dem. Dette vil sette et smil på ansiktet deres som indirekte vil få deg til å føle deg bra om deg selv. Ring en kjær for å maksimere måten du føler deg i løpet av dagen.

Et flott tips som kan hjelpe deg å føle deg mindre stresset er å prøve å visualisere ro i tankene dine. Et eksempel på ro ville være en fjær sakte faller ned eller en innsjø som knapt beveger seg. Visualisering av bilder som dette kan hjelpe deg med å holde stresset i sjakk.

Hvis du ikke kommer til den beroligende stranden, tenk deg at du er der. Studier har vist at visualisering av rolige situasjoner er en stor stressreduksjon i seg selv. Neste gang du begynner å føle deg overveldet, ta fem minutter og tenk deg selv i et beroligende bad, på en solfylt strand eller i en vakker skog. Du kan finne stresset litt mindre overveldende.

For å håndtere stress, er det viktig å sørge for at du organiserer alle dine mål på papir. Dette er viktig fordi du da kan se hvor du er på og hva du håper å oppnå, og dermed gi deg selv en følelse av makt over din egen hensikt i livet.

Stress kan ha en svært negativ effekt våre fordøyelsessystemer. Ifølge den enkelte kan stress føre til diaré eller forstoppelse. Når fordøyelsessystemet vårt ikke fungerer som det skal, legger dette bare til stresset vårt, og effekten er en uendelig ond sirkel. Når du opplever problemer som disse ikke ignorere det faktum at stress kan være årsaken.